Bir Cupcake Psikolojisi..

Bu yazı ne çok bilgi dolu, ne çok psikolojik , ne çok güncel , ne çok eski .. sadece eğlenceli:)

Kalemi elime alırken ,alışılmışın dışında ve  aynı zamanda sadece ilgisini çekenlerin okuyacağı bir yazı olsun diye düşündüm. Başladım öyleyse..

Bir cupcake düşünün üzerinde nefis kabarık gözüken pespembe bir krema ve  aradığınız her rengi bulabileceğiniz şekerler, bir diğeri yine üzerinde kıvrılmış bir çikolatalı krema ve bitter çikolata parçacıkları, bir diğeri ise üzerine çeşitli modellerin işlendiği şeker hamuru ile kaplanmış bir şaheser:) hepsi birbirinden güzel.. işte ben bu yüzden cupcake’leri kadınlara benzetiyorum, hepsi ayrı bir güzellik, hepsi ayrı bir karakter:)  Peki bir cupcake görünce neden görüntüsüne vuruluyoruz ve tabi sonra da inanılmaz tatlarına? Cupcake’leri özel kılan ve ‘baking business’ adı verdiğimiz pastacılık sektörüne girme ,bu işi yapma kararı aldıran faktör nedir? Kolay mıdır, bu sektöre girmek, eğlenceli mi? Talep mi fazladır?

Sıkça internet sitelerinde, sokaklarda ,orda burda fotoğraflarla ,sosyal medyada gördüğümüz cupcake’lerin bu kadar sevilmeye başlanmasının nedeni çok talep olması mıydı? Hayır. Kimse cupcake yiyelim diye yana yakıla bir arayış içerisinde değildi tabiki de.

Eski yıllara uzanan bir geçmişi var cupcake’in aslında küçük kalıplara dökülerek pişirilmiş bir kek demek , ilk örnekleri muffin dediğimiz küçük kalıplarda pişirilmiş kekler ve sonrası da üzeri süslenmiş haliyle cupcake:) Bu kadar basit mi ?  Bilmem buna herkes düşünüp bir karara varsın?

Herkesin bir pasta tasarımcısı olmak, çok güzel gözüken ve aynı zamanda da çok lezzetli bir cupcake yapmak istemesinin sebebi çok güzel gözükmeleri aynı zamanda da lezzetli olmaları.

Hem göze hem damağa hitap eder derler ya işte aynen öyle.:) Amerika’da başlayan ve giderek ülkemizde de yayılan ve sektör haline gelen cupcake’çilik 🙂 en doğal tabiriyle; ilerleyen bir ve gelişen bir sektör mü olacak yoksa başka bir türevi ortaya çıkacak merak etmiyor değiliz:)

Biraz beyin fırtınası yapmamızı amaçlayan bu yazımı okuduğun için teşekkürler:)

Sevgiler.

Kaynak : Pinterest