Nişan Pastası :)

DSC_0518

DSC_0521

 

Nişan pastaları , düğün pastaları hem şıklıkları hem de zerafetleriyle yapmayı en çok sevdiğim pasta modellerinden. Nedense hep çiftlerin sevgilerinin yapılan ürüne yansıdığını düşünüyorum . Bu pasta ve diğerleri için de aynı şeyi söyleyebilirim aslında 🙂

Yağmur & Ergun için yaptığım pasta , ganaj kaplı ve içi damla çikolata ile süslenmiş Misscookiess ıslak keki ile katlandırılmıştır. Pastanın kenarlarını tamamiyle fırfır şeklinde kapladım.

Üzerinde ise Yağmur ve Ergun’u simgeleyen kız ve erkek figür modellemeleri 3 boyutlu ve tamamiyle şeker hamurundan.

Yaz mevsimini çok seviyoruz da :)! Modelleme ve şeker hamuru ile aralarında bazen sıkıntı çıkabiliyor , gerçekten bu işi 3 yıldır yapan birisi olarak en zor çalışılan ayların yaz ayları olduğunu söyleyebilirim.

Şeker hamuru ile özellikle yaz aylarında çalışmak zor dedim, belki bu süreçte nelere dikkat ederek çalışabilirsiniz bir kaç ip ucu vereyim;

 

  • Özellikle klima bulunmayan bir ortamda çalışıyorsanız eğer ki 200 derece bütün gün çalışan bir kuzine fırının yanıda , klimanın pek de forsu kalmıyor 🙂 Şeker hamurunu mümkün olduğunca serin ve güneş görmeyen bir ortamda tutmak gerekiyor öncelikle bunu belirtmek istiyorum.

 

  • Bunun dışında şeker hamuru sıcak ortamda eriyip , hatta ve hatta beyaz şeker hamuru kullanıp gıda boyası ile renklendirerek kullanıyorsanız , gıda boyası ile daha da gevşeyeceği için ellerinizde şekil vermeniz daha da zorlaşacak , bu nedenle şeker hamurunu mümkünse serin bir ortamda kullanmak ya da şeker hamuru ile çalışcağınız zamanlarda mutlaka pudra şekeri kullanarak , hamuru biraz sertleştirmeniz faydalı olacaktır.

 

  • Figür modelleme  çalışmasında ise çubuk ile çalışırken , öncelikle yaptığınız modellemelerde hamurun sertleşmesini beklemenizi öneririm. Diğer şekilde karşılaşacağınız en büyük problemlerden bir tanesi , yapmış olduğunuz figürün herhangi bir parçası ve ya bütünsel olarakşeklinde yamulma ve şekil bozuklukları olacaktır. Bütün bunları engellemek için , yapacağınız figürün parçalar halinde yaparak ve bazı parçaların kurumalarını sağlayarak yapabilirsiniz. Böylelikle , şeker hamuru sertleştiğinde hem eklemeniz hem de el emeği göz nuru figürünüzü saklamanız daha kolay olacaktır.

 

Biraz şeker bayramı ve tatil öncesi , belki şeker hamuru ile çalışacaklar için biraz yardımcı olmuşumdur 🙂

 

Sevgiler.

 

İyi Bayramlar.

 

İyi Tatiller.