Yenilebilirkağıt çiçek buketi kursu

DSC_0005Çiçek buketi kursu aslında uzun süredir üzerinde çalışmalar yaptığım bir kurs:) Kursun açılma zamanı Kasım ayına denk geldi . Diğer kurslardan farklı olarak bu sefer , şeker hamuru ile çalışmıyoruz, yenilebilir kağıt ile çiçek modellemeleri yapacağız. Şakayık, gül , erengül başta olmak üzere çeşitli wafer paper çiçeklerden oluşan buketimiz .

Kursumuz 1 gün sürecek , detaylar için miss@misscookiess.com adresinden katılmak isteyen kişilere bilgilendirme yapacağız.

En yakın kurs tarihimiz 4 Temmuz 2015,Cumartesi günü .

Peki neden şekerhamuru değil de wafer paper yani yenilebilirkağıt , aslında iki adını da kullanıyorum çünkü literatürde hepsi kullanılıyor. Şekerhamuru ile şeker yapmakçok güzel ve çok zevkli bir şey, özellikle benim en çok zevk aldığım kısımlar çiçeğin yavaş yavaş oluşmaya başlaması yani parçaların birleşme kıvamına gelmesi ve onları birleştirebilmek .

Yenilebilir kağıtları şekillendirmek de şekerhamurunu şekillendirmek kadar zor değil aslında , daha pratik olduğunu düşündüğüm ve aslında şekerhamuru çiçeklerine göre daha zarif durduğunu düşündüğüm için .

Bir çok çiçeğe şekil verebilirsiniz bu şekilde .

Şekerhamurunda olduğu gibi waferpaper’ında yapılma teknikleri birlikte kullanılan maddeler ve dikkat edilmesi gerekn incelikleri var. Bütün bunları öğrenmek ve güzel pastalarınıza şık çiçekler yapmak isterseniz , sizi kursumuza bekleriz.

Fototğrafta gördüğünüz buketi yapacağız. (Sunum kovası beraberindedir ,fakat değişiklik gösterebilir)

 

Sevgiler.

 

Alev.